Sotakirjasto esittää 1/21

Sotakirjasto esittää 1/21 published on Ei kommentteja artikkeliin Sotakirjasto esittää 1/21

Sotakirjaston blogi on elänyt hiljaiseloa, lähinnä siitä syystä että Instagramia voi kätevästi päivittää kännykällä ruokatunnin aikana töissä, kun taas nettisivujen päivittäminen on niin paljon helpompaa tietokoneella. (Mistä tietysti päästäisiin aiheeseen: Miten päivittäisin Sotakirjaston niin että sitä olisi helpompi päivittää kännykän avulla ja olisi muutenkin mobiili-ystävällisempi. Mutta en usko että nykyisessä työtilanteessa ehdin tekemään asialle mitään.)

Mutta, koska itse pidän blogi-tyyppisestä kirjoittelusta, niin aion tätä jatkaa. Varsinkin nyt, kun on jotain ilmoitettavaakin. Eli siis, Sotakirjasto esittää 1/21!

Sotakirjasto esittää on Sotakirjaston uusi sarjakuvalehti, joka sisältää sarjakuvaa, artikkelia, haastattelua, tekijäesittelyä ja tulevia sarjakuvia. Ensimmäinen numero on tosiaan alaotsikolla 1/21, mikä tarkoittaa että olemme täällä suuruudenhulluja, ja ensimmäisenä ajattelemme että tehdään tästä jatkuva juttu. Mutta koska henkilökohtaisesti olen huomannut että sellaisen tekeminen on hieman hankalaa tämän hetkisin resurssein, niin sanotaan että näitä saattaa tulla lisääkin.

Tätä lehteä saa siis vain ja ainoastaan Sotakirjastolta. Lehti on tilaajille täysin ilmainen, eli jos tilaat Sotakirjastolta mitä tahansa, niin saat tämän lehden kaupan päälle. Tarjous on voimassa niin kauan kuin lehteä riittää. Jos lehteä on vielä jäljellä kun Porin sarjakuvafestivaalit järjestetään 27.-28.8, niin kyseistä lehteä saa kaupanpäälle myös Sotakirjaston/Musta Ritari kustannuksen pöydästä.

Tässä ensimmäisessä numerossa ovat mukana Tuomas Koivurinne, Mauri Tuure, Vesa Vitikainen, Mikael Mäkinen ja Hannu Kesola. Lehti sisältää Tuuren sarjakuvan Huijaus, sekä Vitikaisen, Mäkisen että Kesolan sarjakuvan Kunnian päivät. Sen lisäksi on Tekijäesittely Mauri Tuuresta, että pidempi haastattelu Panssarikenraalin tekijöiltä, Vitikaiselta ja itseltäni. Kansi on uskomattoman Tuomas Koivurinteen maalaus, joka on tehty tätä numeroa varten.

Seuraava Sotakirjaston julkaisema albumi tulee olemaan Mauri Tuuren Vanha Erkki – Huijaus ja muita tarinoita, mutta siitä lisää omassa postauksessaan!