Skip to content

Mauri Tuure: Vanha Erkki – Huijaus ja muita tarinoita ennakkotilaus

Mauri Tuure: Vanha Erkki – Huijaus ja muita tarinoita ennakkotilaus published on

Mauri Tuuren Vanha Erkki – Huijaus ja muita tarinoita julkaistaan Porin sarjakuvafestivaaleilla 27.8! Sitä ennen albumia voi ennakkotilata täältä Sotakirjaston nettisivuilta.

Sota. Sota ei koskaan muutu.

Vanha Erkki – Huijaus ja muita tarinoita sisältää yhdeksän kappaletta Mauri Tuuren sotasarjakuvanovelleja. Jokaisessa tarinassa on sama kertoja, joka liikkuu monella nimellä. Vanha kehno. Kalmiston Nestori. Tuoni. Kalma. Paholainen. Piru. Kuolema.

Vanha Erkki on varsinkin lentäjien keskuudessa levinnyt lempinimi kuolemalle. Ja koska tässä sarjakuvassa on useampi lentosotaa käsittelevä osuus, on meidänkin luonteva käyttää tätä nimeä.

Kuolema kulkee sodassa, sehän on selvää. Tuuren tarinat liikkuvat aina Suuresta Pohjan sodasta nykyaikaan saakka, viipyen toki pidempään Suomen sodissa. Osa tapahtumista perustuu tositapahtumiin, ja loputkin ovat voineet tapahtua.

Mauri Tuure on kasvatustieteen maisteri ja jo eläkkeellä teknisentyön lehtorin virasta. Sotasarjakuvia häneltä on julkaistu jo useampi, Parabellum (Sotakirjasto, 2012) ja Sissipartio (Revontuli, 2013), joiden lisäksi hän oli mukana albumissa Isku Porkkalaan (Arktinen Banaani, 2017).